Ποιοί Είμαστε

Το Νότιο Πήλιο συνδυάζει βουνό και θάλασσα, έχει εύκολη πρόσβαση τόσο στον κόλπο του Παγασητικού όσο και στις ωραίες και άγριες παραλίες του Αιγαίου αποτελώντας έναν ευχάριστο και ιδιαίτερο καλοκαιρινό προορισμό.

Εμείς βρισκόμαστε στον Παγασητικό Κόλπο και συγκεκριμένα στον Κάλαμο Αργαλαστής. Ο Κάλαμος είναι ένας γραφικός οικισμός του Νοτίου Πηλίου, απέχει 6 χλμ από την Αργαλαστή και 48χλμ από το Βόλο. Συγκεκριμένα, βρίσκεται στη Δυτική πλευρά της χερσονήσου του Πηλίου και διαθέτει όμορφες και ήρεμες παραλίες με πεντακάθαρα νερά.

Τα διαμερίσματα ΕΡΩΦΙΛΗ βρίσκονται σε ένα καταπράσινο περιβάλλον που περιστοιχίζεται από ελαιώνες και έχει θέα το απέραντο γαλάζιο του Παγασητικού κόλπου. Η διαμονή στα διαμερίσματα ΕΡΩΦΙΛΗ σε συνδυασμό με το υπέροχο φυσικό περιβάλλον και τον καθαρό αέρα προσφέρουν στιγμές χαλάρωσης και ξεκούρασης για εσάς και την οικογένειά σας.

Για τους πιο τολμηρούς μπορείτε να επιδοθείτε σε διάφορες δραστηριότητες, όπως πεζοπορία, ιστιοπλοΐα και ιππασία. Με έδρα τα ενοικιαζόμενα ο επισκέπτης μπορεί να επισκεφθεί τα γραφικά χωριά της ευρύτερης περιοχής του Πηλίου, τις πανέμορφες παραλίες και να γευτεί πλούσια εδέσματα στα τοπικά ταβερνάκια.

Αξίζει να επισκεφτείτε την Αργαλαστή η οποία φημίζεται για τον εντυπωσιακό ναό των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου με το περίφημο μαρμάρινο καμπαναριό το οποίο κτίστηκε το 1913 και κατασκευάστηκε με πρότυπο την Αγία Φωτεινή της Σμύρνης, το Ναό της Αγίας Παρασκευής και την κεντρική κυκλική πλατεία του χωριού με τα αιωνόβια πλατάνια και τα γραφικά ταβερνάκια όπως το καπηλειό της Νικολέτας και ο καφενές του ΣΦΗΝΤΗ, όπου θα δοκιμάσετε πρωτότυπες τοπικές γεύσεις.

Αξιοσημείωτα είναι και τα καλντερίμια του χωριού τα οποία σε οδηγούν στα νεοκλασικά αρχοντικά, στο δημοτικό σχολείο Αργαλαστής, στο Παρθεναγωγείο στο οποίο δίδαξε  ο Βάρναλης και το οποίο κατασκευάστηκε τον 19ο αιώνα, καθώς και στις βρύσες «Κουένη», «Χαντζή, «Αϊ- Γιάννη» και «Καμάρας», οι οποίες έχουν συνδέσει το όνομά τους με τοπικούς θρύλους και θεωρούνται σημαντικά αξιοθέατα. Κατηφορίζοντας προς τον Κάλαμο, μην παραλείψετε να επισκεφθείτε τη μονή του Αγίου Νικολάου η οποία κτίστηκε το 1732 και σήμερα στεγάζεται το Συνεδριακό κέντρο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Photo Gallery